joi, 13 august 2015

Despre mobila și serviciile Ikea

Dacă tot am aflat că s-a lansat noul catalog Ikea vroiam să vă povestesc puțin despre mobila și servicile Ikea. Și consider că pot face asta în condițiile în care în ultimii ani am cumpărat diverse chestii de la ei, pornind de la diverse nimicuri și până la pătuț de bebeluș sau dulap (tip șifonier).În primul rând trebuie să stabilim o chestie, vorbind de mobila făcută PAL, MDF din start trebuie să ne așteptăm să fie ceva mai proastă față de cea făcută din lemn natural, lemna masiv. Indiferent că e vorba de Ikea sau vecinu de la 3 care face mobilă la comandă din PAL, materialul tot ală e (cu problemele specifice).
Revenind acum la mobilă.

Cea mai complexă și scumpă chestie luată de la Ikea a fost un dulap din gama PAX compus din două corpuri standard, unul dublu și unul pe colț. Cu o ușă-oglindă la corpul de colț și înălțimea de 2 metri jumătate. Ce m-a atras cel mai mult a fost faptul că la interior puteau fi organizate cum vroiam. Așa că am mai luat sertare cu geam, sertare cu organizatoare, bară pentru pantaloni, sisteme de iluminare și diverse alte nebunii. Am optat de asemenea pentru serviciile de colectare și transport fată de care nu am nici un reproș. De montat m-am ocupat iar toată operațiunea durat cam 2 zile (în 2 oameni) cu tot cu ancorat în perete și aranjat sertare.
Singurul dejavantaj fată de alte firme care fac mobilă din PAL este că mobila de la Ikea are dimensiuni fixe însă din fericire se potriveau relativ ok cu spațiul disponibil.

Ce am mai cumpărat de-a lungul timpului și până acum nu am avut probleme: măsuță de birou, pătuț pentru copil, canapea extensibilă, cuier, mese, scaune, dulap stuva, un cort pentru copii, jucării, jaluzele verticale, etc. Iar la chestii ce țin de organizarea casei la Ikea se găsesc diverse articole cu un rapot calitate/preț excelent. La fel și pentru diverse scule elementare (bormașină, ciocan, etc).

Per total sunt mulțumit de ele nu prea am reproșuri. Ba mai mult, ce mi-a plăcut cel mai mult este că la Ikea te ajută și dacă ai probleme cu mobila în timp. Spre exemplu la montarea unui cadru din familia Trofast am rupt (din vina mea) una din părțile componente. Când m-am dus la Ikea (la relații clienți) și le-am spus că aș dori să cumpăr acea piesă mi-a fost oferită gratuit. De asemenea în timpul unei operațiuni de montare/demontare pătuț am pierdut câteva șuruburi și la fel, mi-au fost oferite gratuit.

În restaurant mă opresc foarte rar (în general datorită faptului că e destul de plin când ajung eu pe acolo) iar de la micul magazin cu produse sunt un cumpărător fidel al sucului (sau bere, habar nu am ce e) la doză de mere/pere.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu