marți, 11 august 2015

Diferența între okazii.ro și olx.ro

Acum doi ani m-am decis să vând diverse obiecte pe care le aveam prin casă și care nu mai aerau folosite de mult timp. Sau era evident că nu vor mai fi folosite pe viitor. Așa că am vând ut diverse, de la rochie de mireasă și până la dvd player, de la telefon mobil și până la pătuț de bebeluș. În total undeva la peste 30 de produse.
De fiecare dată am postat anunțurile atât pe okazii.ro cât și pe siteurile concurente (momentan olx.ro).
Diferența între okazii.ro și olx.ro: toate obiectele au fost vândute prin indermediul okazii.ro, unde am un rating 100% pozitiv. Pe olx nu am reușit să vând nimic.

Pe olx lumea mă întreabă dacă nu mă interesează vreun schimb (cu toate că de fiecare dată menționez în anunț că nu mă interesează schimburile), mă întreabă care e ultimul preț sau direct îmi propun un preț mai mic. Pe okazii rar am primit întrebări de genul aceasta întrebările fiind în general la obiect, despre produsul pus la vânzare.

E drept, pe okazii plătești un comision la orice vânzare însă din perspectiva mea se merită comisionul atâta timp cât reușesc să vând produsele la prețul pe care îl vreau.

Olx mi-a lăsat senzația unui talcioc de la marginea orașului, plin de mici combinatori locali, cu vânzători și cumpărători care sunt pe acolo uneori doar ca să mai schimbe câte o vorbă.
Pe de altă parte Okazii e un fel de consigație puțin mai aranjată.
Ce are olx mai bun decât okazii, este sistemul de livrare cu verificare. Mai precis modul în care vânzătorul poate utiliza acst serviciu. Există și pe okazii însă e mult mai întortocheat și mai costisitor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu